onsdag 16 juli 2008

Klickerträning


Har börjat läsa en bok om klickerträning, tänkte att det skulle vara någonting för mig och Hobbe. Gick och införskaffa en klicker och tänkte det här ska bli kul.

Pyttsan vad jag bedrog mig!!!!!!

Meningen är att jag från början ska klicka, ge godis, klicka igen, ge godis tills Hobbe har uppfattat att klicket är = godis innan jag går vidare i klickerträningen.

Vad hände då?? Jo det första som hände var att Hobbe blev rädd för klicket och lommade slokörat iväg. Jag försökte fler gånger men han vägra ta emot godiset även om jag erbjöd honom hans älsklingsgodis såsom skinka, kyckling, blodpudding mm, ingenting tog han emot.

Jag har ändå fortsatt med klicket i förhoppning om att han så smånigom förstår.

Sista gångerna har det gått lite bättre om jag slänger iväg godiset och inte ger honom med handen. Jag har också hållt klickern i fickan för att dämpa ljudet men det blir inte bättre.

söndag 13 juli 2008

Varbergs torghandel

Mats och Jennie bakom vårt stånd på Varbers torghandel


Klockan 3.45 gick jag upp på morgonen efter ca: 2 timmars sömn.
Jag förberedde lite frukost att ta med och gjorde ordning mig.
4.50 bar det iväg med min dotter Jennie bakom ratten i en välstuvad bil!
Vi var framme vid Varbergs torg 5.40, jag gick ut och skrev upp mig på listan för att få en plats.
Nu var det bara en seg väntan, platserna delas inte ut förrän 7.00.
Vi åt lite frukost sedan promenerade vi runt en stund.
När klockan var framme fick vi vår 3 meter långa plats, på nästan samma ställe som sist.
Så var det dags att plocka upp allting och ordna det någorlunda snyggt, nyhet för denna gång var att Mats hade med lite böcker som han sålde.
Vädret var bra till att börja med men efter ett tag började det komma några oroväckande moln. Vi började känna några regndroppar, dags att täcka över böcker och plocka ner dockor och skyltar och tur var väl det för strax öppnade himlen sig och regnet bara öste ner.
Så höll det på i ca. 10-15 minuter. Gissa om vi var avundsjuka på alla marknadstånd med tak den som ändå hade råd att köpa ett sådant, men de kostar flera tusen, suck.
När regnet upphört var det bara att plocka fram sakerna igen. Till vår besvikelse hade inte den vaxade duken skyddat böckerna utan en del av dem hade fått vattenskador.
Mats fick sälja dem till mycket låga priser, det var synd men vi hade lärt oss en läxa, nästa gång får vi ha skyddsplast med oss.
Efter skyfallet sprack himlen upp och det blev soligt och fint resten av dagen om än lite blåsigt.
Affärerna gick inget vidare men jag måste ändå säga att jag stortrivs att stå på marknader, bara att få se och prata med allt folk som finns där gör en glad. Dags att pröva någon annan marknad, Kungsbacka kanske? Har ni något tips så skriv gärna till mig?
Jennie hade fått sol på sig under dagen det syntes när vi kom hem, hon var som en kräfta i ansiktet och på armarna.
Väl hemma fick vi besök av min yngsta syster och hennes familj, Jennies pojkvän kom också.
Vi fikade och Ulrika fick sitt halsband och armband som hon beställt, tur jag har en trygg kundkrets här hemma.
Vi avslutade dagen i soffan framför en komedi-dvd, jag var dödstrött och somnade flera gånger.
Trots dålig försäljning och skyfall kände jag mig ändå supernöjd med dagen!!!!!!!





måndag 7 juli 2008

Semester





Första dagen på semestern och naturligtvis regnar det!
Har bara slappat idag, Mats har varit på Sahlgrenska som vanligt.
Jag har gjort en del nya halsband som kommer på hemsidan snart. Nu har alla pärlor och tillbehör åkt ner i kartongen för nu tar jag semester även från dem.
På lördag tänkte jag åka till Varbergs torghandel om vädret tillåter, får se om jag får något sålt där.
Hobbe har varit så skällig på andra hanhundar när vi varit ute på promenad. Fick ett tips av Madde på jobbet att ta med något riktigt gott och ge det till Hobbe när han får syn på en hund sedan väljer vi en annan färdrikting. Införskaffade en tub kycklingpastej, den har vi haft med oss varje promenad och det har faktiskt fungerat bra. Vi har väl inte mött någon "värstinghund" än så det återstår att se. Våra promenader har i alla fall varit lugnare, tack snälla Madde för tipset.

tisdag 1 juli 2008

Tillbaka till jobbet


Klockan kvart i sex var jag på jobbet idag, första dagen efter ett halvår!. Jag har knappt sovit inatt, Mats har varit dålig hela natten ända fram till morgonen. Det var en härlig morgon att promenera dit på, solig och lite småkyligt. Var mest på avdelning och fixa lite för nya barn som ska komma till hösten, städning finns det gott om att ta itu med också. Det känns ok att vara igång igen men vad trött jag var när jag skulle gå hem, fötterna kändes som blyklumpar. Nåväl jag fick hämta paket på tobak på vägen hem, det var nya visitkort till mig och Mats, bildekal samt varsin t-shirt med vårt emblem på. I dörren möttes jag av en tokglad hund, jag är alltid lika välkommen hem det känns underbart.