onsdag 25 mars 2009


Det har inte blivit mycket bloggande på senaste tiden tyvärr. Jag har haft mycket smycke beställningar som i och för sig varit mycket trevligt. Sedan har vi haft besök från Dalarna som varit ändå trevligare. Den helgen var vi ute på ett par utflykter, en till Halden och en till Tjolöholms slott. Det var guld värt att få komma hemifrån ett tag.
Senaste veckan har jag varit sjuk det startade med förkylning och gick över i magsjuka, nu är det bara förkylningen kvar.
Jag har blivit inbjuden till återträff med klassen från grundskolan, det är 30 år sedan vi gick ut!!!
Konstigt hur jag än räknar kan jag inte få ihop det, 30 år inte mer än vad jag känner mig, tänk vad åren går och det märks inte ens på en :-).
9 maj går det av stapeln och den 10 april är sista anmälningsdatum....har inte bestämt mig riktigt ännu, vill gå men ändå inte, jag tycker det skulle vara kul men ni som känner mig vet ju att jag blir osäker så fort det är med människor jag inte känner.....känner o känner men det är dock 30 år sedan sist! Vi får väl se hur beslutet blir????

torsdag 5 mars 2009

Smyckvisning


Nu i veckan hade jag smyckevisning hemma hos en tjej. Det var väl cirka 10 personer där. Värdinnan som heter Carina bjöd på god mat och kaffe med bakelse som jag tyvärr fick undvika, vill inte föstöra nu när jag försöker hålla de 15 kilona jag gått ner. Smyckevisningen gick bra, nu är det bara tillverka de 10 tal halsband som blev beställda. Det populäraste halsbandet blev det som jag satt och tillverkade kvällen innan, lägger ut en bild på det här, tyvärr blev den lite suddig.
Nu har min fd.svägerska också tankar på att ha smyckevisning och min chef tyckte jag skulle ha det på sista APT. Kul!!!!!! jag får nog att göra ett tag till.
På förskolan har vi hållt på att måla om denna veckan, det blev så bra. Färgen vi valde var nougat, innan hade vi stark gul. Det kändes lugnt och harmoniskt med den nya färgen. Nu vill vi bara måla om resten också. Det känns i kroppen och framför allt i arm och händer att jag hållt på med renovering, tur att det snart är helg = vila.....eller inte föresten måste ju städa och fixa, ska få gäster från Dalarna nästa vecka vilket ska bli mycket trevligt.

söndag 1 mars 2009

Deltävlig fyra

Åter dags att bänka sig framför tv:n med block och penna även middagen fick följa med.
Denna gång begav vi oss till Malmö, missade lite i början av programmet.
Jag hade smyglyssnat lite till låtarna innan, det kunde man göra på nätet.

Agnes
Love, love, love
En bra låt som det svängde om och en refräng som man lätt kom ihåg.
Hon framförde den bra i glittrande gulfodral.

Star Pilots
Higher
Den här låten fick jag som favorit när jag smyglyssnade och det höll jag fast vid även efter kvällens framträdande. Bästa låten hitintills av alla, go låt med bra refräng, den svängde och den satte sig. Inte blev det sämre av att jag fick veta vem sångaren var, min gamla idol Johan Becker.

Susanne Alvfengren
Du är älskad där du går
Hon sjunger bra och låten var fin men seg, inget tävlingslåt.

Maria & Anna
Killing me tenderly
En intetsägande låt som försvann lika fort ur minnen som de slutat sjunga.

Thorleifs
Sweet kissing in the moonlight
En mycket bra bugg låt som nog passar bättre ute på dansställena än i schlagertävling men jag kommer gärna att lyssna på den fler gånger för jag tycker låten var bra.

Sarah Dawn Finer
Moving on
Hon har en fin röst och det var ett mycket pampigt framträdande. Låten var sådär bra, ingen som fastnade tyvärr.

Next3
Esta noche
Jaha så kom det ett gäng killar och sjöng en rappinpirerad låt, inget för mig. Refrängen var väl den som var bäst vad de nu sjöng om, jag kan inte Italienska!

Marlena Ernman
La voix
Här kom en låt med en kvinna som har stark röst. Hon sjöng mycket opera och jag rös lite av välbehag. Sådana här låtar har varit med förut utan större framgång. Vet inte om jag gillar den här låten eller inte.

Vidare till Globen gick Agnes vilket var väntat men att Marlena gick vidare var en överraskning. Jag hade hoppats på Pilots men än är det inte försent, undrar om de har någon chans mot Amy Dimond, jag hoppas det. Sarah blev framröstade av den internationellajuryn.