söndag 30 augusti 2009

Underbara syster och hennes sambo


Igår var vi som sagt var på kalas i Skene och firade Amandas 14-års dag. Som vanligt var det mycket god mat och en ljuvlig chokladmoussetårta till kaffet, mums!
Nu är det dags att börja tänka på vikten igen, gick ju ner 18 kilo innan sommaren men har lyckat gå upp 5 kilo igen. Bara att ta nya tag, måndagar brukar vara en bra dag att starta på.....sägs det :-)
Min underbara syster Ulrika löste problemet med bortforsling av säng och frakt av ny säng. Mikael hennes sambo kommer med lastbil efter jobbet den dagen vi bestämmer oss för att genomföra det, tur att det finns hjälpsamma människor.
Mats och jag städar ut alla skrymslen och vrår och packar det han vill ha med sig, tänk vad grejer man samlar på sig. Idag är det dags att ta en tur upp till vinden. Det känns lite sorgligt men Mats och jag samarbetar otroligt bra och allt fungerar så bra. Lite komiskt i det hela är att vi som alltid har en massa kartonger har slängt dem efterhand så nu står vi här utan när vi som bäst behöver dem!

torsdag 27 augusti 2009

Förändring i livet

Efter sju årt tillsammans så tog jag steget att ge upp vårt förhållande. Det var ingen lätt sak att göra och det blev många tårar. Nu har det gått en vecka och jag har landat lite. Mats har varit mycket förstående vilket har underlättat otroligt. Det är mycket praktiskt som ska fixas för Mats del eftersom han är beroende av sjukhusets tjänster. Vi är vänner och ser till att tiden tillsammans blir väl utnyttjad. På lördag ska vi till Skene på kalas, på måndag läggs mats in på sjukhuset för att få bloddialys istället för påsdialys. Nästa helg tänkte vi ta en tur till Örebro, kanske hinner vi med en tur till Liseberg sedan blir det kanske flytt till Dalarna helgen efter. Vi ska även fixa lite här hemma, gå genom saker och packa, vi ska även införskaffa en ny säng till mig. Nu återstår bara problemet att fundera ut hur jag ska forsla bort den gamla sängen och få hit den nya.

måndag 17 augusti 2009


I fredags var jag på kräftskiva hos min kompis Ann. Jag hade det jättetrevligt, en underbar kväll. Vi började att mumsa på de goda kräftorna och vi kunde sitta ute och äta, fantastiskt!!!! Vi var 8 stycken en lagom liten trupp. Vid niotiden flyttade vi in där fortsatte den trevliga kvällen med småprat, mer gott att äta och dans.
Nu har jag börjat på min andra arbetsvecka efter semestern och allt känns bara bra. Än har det inte varit full barngrupp så det återstår väl att se hur det blir när alla är samlade.
Nu har jag bokat in årets Tysklandsresa som blir den 20 november, något att se fram mot när höstrusket kommer.

torsdag 13 augusti 2009

Tillbaka till allvaret

Nu har jag snart gjort en arbetsvecka, bara en dag kvar och det är en studiedag. Det var roligt att träffa alla igen både vuxna och barn och att komma in i lite rutiner. Sömnen har väl inte varit den bästa de senaste nätterna så jag känner mig ganska slut. Imorgon kväll ska vi i alla fall på kräftskiva hos Ann, det ska bli härligt. Alla inköp är gjord och kräftorna beställda så nu är det bara att hoppas att vädrets makter är med oss.

söndag 9 augusti 2009

Veckorna i Sanne_Ryr







Lördagen den 18 juli
Klockan 14,00 anländer vi till stugan, ingen finns där och möter upp oss så vi blir lite oroliga. Jag ringer vår hyresvärd och hon meddelar att nyckeln ligger i brevlådan. Hon trodde att vi blivit informerade om det vilket inte var fallet. Nu ordnade sig till det bästa och vi satte nyckeln i låset och klev in i stugan. Jag blev lite full i skratt när vi gick in och inspekterade, golvet gick lite upp och ner här och där så här behövdes inga starka drycker för att känna sig berusad. Det fanns många skrymslen och vrår att upptäcka. Stugan var helt ok och funktionsduglig vi bar in allt vårt pick och pack och gjorde oss hemmastadda. Idag var det regnväder.
Vi åt och drack gott på kvällen och firade in att de tre härliga veckorna precis hade börjat.

Söndagen den 19 juli

Dagen började med regn men sedan blev det uppehåll. Vi var vi stugan i dag och sysselsatte oss med spel, korsord, läsning mm. På eftermiddagen kom Mats pappa Per-Erik och hans Berit, de skulle stanna hos oss några dagar.

Måndagen den 20 juli

Peter och jag åkte iväg till Näl vid Trollhättan för att hämta Mats dialyssaker. När vi kom tillbaka igen och burit in allt i stugan tog vi oss en tur till Smögen. Vi strosade runt på bryggan och åt gott på en restaurang. Vi köpte med oss lite goda räkor och makrill hem. Det var soligt idag men det blåste rätt så mycket.


Tisdagen den 21 juli
Det är inte sant, jag vaknar med rejält halsont, huvudvärk, feber och frossa.
Inget att göra åt men det är så synd nu när vi har gäster. Jag sover bort hela dagen. Solen är framme på morgonen men sedan blev det mulet igen.

Onsdagen den 22 juli

Vacker och solig förmiddag sedan mulna det på igen. Idag åker sorgligt nog Per-Erik och Berit hem igen. Jag är fortfarande sjuk och sover bort denna dag med.

Torsdagen den 23 juli

Mulet och regn. Vi åker och handlar i Munkedal och i Munkeland. Kollar in på ett par loppisar och antikaffärer. Jag hittar ett bord som jag vill ha men inte kan köpa på grund av utrymmesbrist i bilen. Mår pyton idag med som tur finns det panodil så att jag kunde må bättre ett tag och följa med ut, det är jobbigt att ligga hela tiden.

Fredagen den 24 juli
Idag stannade vi vid stugan. Jag mår fortfarande dåligt. Vädret är halvklart till mulet.

Lördagen den 25 juli
Idag åkte vi till Torp vid Uddevalla och förströdde några timmar. Köpte grill för jag är optimist och hoppas att i ska få användning för den. Mår lite bättre idag. Lite regn, lite sol.

Söndagen den 26 juli
Idag mötte vi upp min syster Kerstin och hennes man Bosse i Hunnebostrand. Där gick vi på marknaden som var en liten besvikelse, den var så liten. Jag hittade i alla fall en tjej som sålde pärlor, där gjorde jag några fynd! Kerstin och Bosse följde med till stugan där vi åt middag, fikat kunde vi ta ute kan ni tänka för solen sken denna dag. Våra gäster plockade svartvinbär som det fanns gott om på tomten. Har fortfarande ont i min hals.




Måndagen den 27 juli
Mulet och regn. Tog en tur till Färgelanda för att handla mat sedan bar vi vid stugan. Mår hyfsat idag.

Tisdagen den 28 juli
Solen skiner idag och Jonas, Jennie och Marin kom på besök. Härligt med lite ungt folk omkring sig :-). Det kastades frisbee, spelades kubb och så kom de underbara myggen som hållt sig borta hitintills. Hobbe var lycklig med fler människor omkring sig som han kunde få uppmärksamhet av.





Onsdagen den 29 juli
Solen skiner idag med men det kommer lite moln emellanåt. Vi fortsätter att spela kubb idag med, Jennie och Martin har ett Göteborgsspel med sig som vi spelar (typ monopol), det tar flera timmar. Martin vinner stort, Jennie kommer tvåa. Vi inviger grillen med att grilla grillspett, mums.

Torsdagen den 30 juli
Våra gäster åker tyvärr hem igen. Solen skiner idag men så fort de åkt så kom regnet. Vi åker och handlar mat i Munkedal och besöker ett par loppisar/antikaffärer. Mats gör några bokfynd, jag hittade inget.

Fredagen den 31 juli

Ösregn hela dagen, vi tillbringade dagen i stugan. Hobbe fångade en sork idag.

Lördagen den 1 augusti
Så har det blivit en ny månad och det är bara en vecka kvar av semestern. Idag har vi soligt och fint väder och vi tar en tur längs bullaresjöarna och sedan vidare in i Norge. Vi fortsätter sedan ill Hamurgsund där vi strosar omkring ett tag och tar oss en fika.

Söndagen den 2 augusti
Halvklart väder. Vi åker till Kynnefjäll för att ta oss en liten promenad. Promenaden tog oss 4 ½ timma visade det sig. Vi missbedömde avståndet sedan var det inte det lättaste underlaget att promenera i. Vädret hade gjort att det var blött och lerigt på många ställen, ibland var det berg vi skulle ner för och ibland var det uppför. Vi skulle över en bäck där stenen i mitten satt löst och vem plumsade inte i bäcken om inte jag när vi skulle hjälpa Mats över. Mats kan kämpade på bra med stöttning av mig, vad skönt det kändes när vi väl kom fram till bilen igen. Inga mer skogspromenader för min del, tack.

Måndagen den 3 augusti
Regn, regn och åter regn. Dags att handla mat i Munkedal igen. Vi fikade på ett mysigt café, där de hade hembakat bröd. Kan verkligen rekommendera det stället om ni har vägarna förbi, cafe Älvan heter stället.

Tisdagen den 4 augusti
Vi tar en skogspromenad i området längs en traktorstig. Vädret är mulet och det kommer lite regn emellanåt. På promenaden ser vi ett rådjur som det finns gott om här.

Onsdagen den 5 augusti
Sol igen och vi åker iväg till Håverud och vem möter jag inte där om Ann Josefsson, vilken lyckträff! Efter det åker vi och hälsar på Kerstin och Bosse i Mellerud där vi blir bjudna på god middag.

Torsdagen den 6 augusti
Vi tar en tur till Vänern i det fina solvädret. Vi grillade på kvällen och satt ute och åt.

Fredagen den 7 augusti
Soligt och härligt. Vi är vid stugan idag, plockar ihop lite grann och städar lite sedan grillar vi och njuter av det underbara vädret.

Lördagen den 8 augusti

Sorglig dag det är dags att packa, städa och åka hem. Vädret är fortfarande underbart skulle gärna ha stannat ett tag till. Hobbe har haft det fantastiskt bra och har sprungit fritt hela tiden. Han har hållt sig på gården men har haft fullt sjå med att skälla på tjurarna på andra sidan vägen.