lördag 31 oktober 2009

Fredagskväll






Å vilken trevlig kväll jag hade med mina gäster Susanne och Ann W. Vi drack och åt gott (hoppas jag), de såg ut som de gillade det. Vi såg på idol, kul att göra när man är fler. Kvällen gick så himla fort bara det är ju så när man har trevligt. Fina blommor fick jag av mina gäster och Susanne hade släpat med sig pumpan vi gjorde på förskolan (7 kg vägde den). Jag fick även en fin halsduk av Susanne den invigde jag idag när jag och mamma gick till kyrkogården för att smycka graven. Sedan var jag hemma hos Peter och Jonas och hjälpte dem med ett par tavlor och hämtade några skivor som hade råkat komma dit. Jonas och Peter kommer hit ikväll och tittar på körslaget, hoppas jag inte somnar bara, fick ju lite för lite sömn inatt.

onsdag 28 oktober 2009

Mitt i veckan


Ja så är redan onsdagen avklarad och vad har hänt hittills?
Inte så mycket förutom jobb, personalmöte med nya chefen, föräldrasamtal...jo jag har ju varit och klippt mig och gjort slingor, så nu är jag verkligen blond. Lägger upp ett foto, det blev lite suddigt men jag får ta ett bättre senare.
Nu börjar det så smått närma sig fredag och ett par vänner kommer på besök, vi ska kolla idol tillsammans, det ser jag verkligen framemot.
Peters syrra Lena frågade om jag ville följa med och handla på Maxi imorgon, tala om timing, perfekt, precis vad jag behövde.

söndag 25 oktober 2009

Ändra klockan




Vaknade denna morgon efter en natts halvdan sömn. Efter ett tag fick jag sms från Mats som skrev och påminde mig om klockan. Det var tur det för den hade jag alldeles glömt av, det var ju dags att ändra sommartiden!!!
Det ser ut att bli ännu en regnig dag, så jag håller mig inne och donar lite, fast ärligt talat så blir det mest att lata sig jag känner mig så trött.
Jag ska i alla fall klura ut vad jag ska bjuda mina vänner på när de kommer hit på fredag, vi ska se idol tillsammans. Det blir ingen middag utan lite småplock, får se vad jag klurar ut.
Har gjort tre halsband igår, två på beställning och det tredje är till min frisörska, ska till henne på tisdag och bli fin hoppas jag :-)
Imorgon är det studiedag på jobbet, vi ska vara på huset vilket känns bra.
Lägger ut ett par bilder på denna gråa höstdag, de är tagna från mitt köksfönster och så ett på halsbandet som är till frissan!

tisdag 20 oktober 2009

Halsduk



Tänkte bara lite snabbt lägga ut ett foto på min halsduk som blev färdig igår, tänk vad snabbt det gick att sticka den!!!!!

måndag 19 oktober 2009

Måndag


Så var måndagens jobb avklarat, jag var tidig idag. Sov väldigt illa inatt, jag gör ofta det när jag ska börja tidigt.
Gick förbi frissan på hemvägen och beställde tid till nästa vecka. Vad hade hon där då om inte en liten hundvalp, en dvärgpudel, så söt den var. Apropå hundar, en blev stulen här utanför ICA -affären igår kväll, jag kan tänka mig vad dåligt hundens ägare måste må. Bind aldrig din hund utanför affären om den inte har tillsyn, man vet aldrig vad som händer.
Jonas var hemma idag han överraskade med att ha diskat hela disken efter gårdagens middag, gulli dig Jonas!
Nu har jag beställt lite pärlor har ett par nya halsbandsbeställningar. Jag har även betalat in Tysklandsresan som börjar närma sig, bara en månad kvar!!!!!!
Mats har fått igång internet riktigt kul att kunna chatta med honom igen :-)

söndag 18 oktober 2009

Otroligt


Vad har hänt sedan sist, jo jag lyckades med det otroliga att få en tv i huvudet......och hur lyckas man med något sådant?
Det var så att jag hade en tv i gästrummet på en hög byrå, tv:n är av äldre modell och 22 tum skulle jag tro. Jag skulle fixa till nedersta byrålådan som hade fastnat och la mig så ner på alla fyra och drog till. Det skulle jag inte gjort för tv:n tippade över och hamnade i skallen på mig. Det kunde gått riktigt illa men nu klarade jag mig ganska bra. Fick förstås en rejäl bula och det knakade till i käken och jag hade lite ont där med och lite i nacke och rygg. Idag mår jag bra och har bara lite ont i huvudet. Jag svimmade väl av några sekunder men efter ett tag kunde jag ta mig fram till datorn där Jonas var inloggad, tyvärr jobbade han men Peter var snäll och kom hem till mig och kollade till mig.

Jag har haft en ny halsbandsbeställning och fått två till på samma halsband, jag har minskat min produktion men det är alltid lika kul när någon vill beställa ett nytt.
Efter tio år utan att ha stickat så gick jag och köpte garn och stickor för att pröva om jag skulle klara av det. Det är bara rätstickning och resultatet ska bli en halsduk. Jag har ett par kollegor på jobbet som inspirerat mig. Åh vad kul det var, jag stickade på som bara den fast det smärtade i handleden, typiskt mig att inte kunna ta det lugnt. Nu ser det ut som jag kommer att kunna bli klar med den till jul och förhoppningsvis blir det en julklapp, till vem vill jag inte avslöja!
Igår var vi hemma hos min systers äldsta dotter Therese och hennes sambo Hans och deras nyfödda son William och inte minst deras labrador Totte.
De bodde i ett mysigt timrat hus som låg alldeles vid havet, blev inte det minsta avis.(nu var jag inte riktigt ärlig)
Han var så fin den lille William, så näpen. Totte fick mig att längta ändå mer efter min Hobbe.

Den här söndagsmorgonen tänkte jag att jag skulle unna mig en riktig sovmorgon men vad händer då. Jo jag vaknar 6.30 och kan inte somna om så jag börjar läsa en bok "Min vän Henry". Det handlar om en autistisk pojke och hans familj som kämpar för hans utveckling och rättigheter till hjälp skaffar de en Golden Retriver som blir de viktigaste de har. Den var så sorglig i slutet och mina tårar bara rann och jag längtade ännu mer efter min Hobbe.
Har inte haft någon matlust än idag men jag får försöka få i mig lite frukost snart. denna dag ska jag försöka ägna lite åt städning b.la. fönsterputsning.

lördag 3 oktober 2009

Ensam




Ja så har jag varit singel i snart en vecka. Har haft så mycket att göra i veckan så jag har knappt märkt av min ensamhet. Jennie, Martin och Jonas var här i måndags och vi åkte iväg till IKEA för att inhandla ett par tavlor till mitt sovrum. Jag har köpt ny säng och lite annat och ändrat om lite i sovrummet, lägger in ett par bilder här. Visst har det känts tomt och konstigt när jag kommit hem och inte hört några glada skall, möts av en hoppande hund och fått blöta och goa pussar i hela ansiktet, det värker i hjärtat emellanåt av saknad efter min älskade Hobbe. I söndags när de åkte iväg var det fruktansvärt,de tog en bra stund innan de gav sig av från parkeringen de skulle fixa något med belysningen och jag var så nära att springa ut och hämta tillbaka Hobbe. Jag grinade resten av denna dag. Det känns även konstigt att inte ha Mats att prata med och dela sina tankar med, äta ensam känns ju också annorlunda, men jag vänjer mig så småningom, det finns ju fördelar med att vara ensam också. Mats har ringt varje kväll och det verkar gå bra för honom och Hobbe. Det är skönt för honom att vara hemma i Dalarna igen, han har ju inte varit där på flera år. Han börjar komma i ordning och har haft fullt upp i veckan med upplockning och dialys. Hobbe har det också bra får vara ute mycket med Mats pappa, det är ju bara öppna dörren så finns trädgården där, men gud vad jag saknar denna underbara hund!