torsdag 19 maj 2011

Full rulle






Här har verkligen varit fullt med bilar och människor utanför , Göteborgsvarvet var ju denna helg! Vi såg på det hela från fönstret men var inte och titta på själva varvet, vi hade andra planer. Fotona gör inte det hela rättvisa, svårt att få med all rusch på bild.

Det var 1-års kalas för lilla Ludvig på lördagen och det firades hos Ann-Sofie min syster som är farmor till honom. God mat, dryck och tårta serverades. Det blev en mycket trevlig kväll men jag var bra trött till slut, även dagen efter.

Jag och Hansi gjorde en tur ut till stugan vi hyrt i sommar, han måste kolla så internet fungerade även där ifall han måste jobba. Vilken tur det fanns täckning som tur var, sommaren räddad!!!!! Härligt lugnt och fridfullt var det, inget folk fanns i stugorna, jag passa på att dra in lantluften ordentligt och bara lyssna till naturens ljud, så skönt det ska bli att tillbringa ett par veckor där, det ser jag verkligen fram emot :-)

Jag har mer saker att se fram emot i juli ska vi upp till Dalarna ett par dagar, bokat och klart om inget oförutsett händer men det får vi inte hoppas. Tänk att jag äntligen få se min älskade Hobbe igen, det är bara 1 ½ år sedan sist, undrar om han kommer ihåg sin matte? Herre gu vad jag saknar den lilla vildbasen!

söndag 15 maj 2011

Lite nytt

Helgen var lugn, är extra trött så här efter behandlingen. Kollade Eurovision Song Contest i lördags. Hade ingen favorit förutom Sverige då, kul att det gick så bra för Eric Saade :-) Fast det var ju nära vinst ett tag, så synd att vi inte tog hem det :-(
Sedan var det ju hockey på söndagen Sverige mot Finland, spännande efter som vi håller på varsitt lag jag och Hansi. Började ju bra, Sverige var bra fram till 3:e perioden, vad hände hände där????? Finnarna tog över helt och vann med 1-6!!!!!! Hansi är glad och lycklig i alla fall, alltid något. Bara att bita i det sura äpplet och inse att Finland var så mycket bättre.

Pratade med min vän Mats. härligt att transplantationen gått så bra hoppas det fortsätter så. Han lät som en helt ny människa när jag pratade med honom. Han har ju fått en ny njure och en ny bukspottkörtel vilket innebär att han är av med sin diabetes efter 40 år, vilken känsla det måste vara!!!!!!!!!!! Nu kan de ju inte komma ner förrän till hösten men jag hoppas att vi kan ta oss upp ett par dagar i juli. Hade ju sett så fram att få träffa min "Hobbevovve" igen och även de andra förstås. Pratade med Mats idag igen och han berättade att han skulle få åka hem redan imorgon, alla prover är bara bra. Lycka till Mats, håller tummarna allt vad jag kan att det fortsätter lika bra :-)

måndag 9 maj 2011

3:e behandlingen!


Så har jag varit ensam några dagar, Hansi har varit hemma hos sin mamma. Jag har haft det lugnt och skönt. Skämt och sido men lite lugnt har jag försökt ta det, sista veckan har haft lite för mycket händelser. Det är trevligt det med, jag vill ju så mycket men kroppen orkar liksom inte med :-(

Tisdagen var det bara att ge sig upp tidigt, dags för provtagning och läkarbesök.
Sedan lunchade jag med Lena på Långedrags Värdshus :-) Hennes dotter Sofie praktiserar där! Åt torsk med äggsås, smaskigt.

Så har jag kommit till hälften av behandlingarna. Det gick inte så bra den här gången heller, fick allergireaktion igen! Denna gång var jag beredd och Hansi satt och övervaka mig noga, han kalla på sköterskorna så fort han märkte reaktionen. Snabbt var sköterskor och läkare på plats, en med spruta i i högsta hugg och en annan stängde av droppet, läkaren kollade upp mig och sa att vi avbryter behandlingen trots att jag knappt fått i mig något av den. Det fungerar ändå eftersom det bara var den korta sista påsen. Till nästa gång får de ge mig en annan sort som jag hoppas fungerar bättre.

torsdag 5 maj 2011

nytt år!






Så har jag blivit ett år äldre. Önskar mig själv ett gott nytt år :-)
Vilken underbar födelsedag jag fick, blev så firad, det hade jag aldrig kunnat ana.
Många telefonsamtal, sms och en massa grattis på Facebook.
Mitt på dagen kom ett par kompisar med present och sång, första överraskningsvisiten. Vid 16 tiden kom mina gäster, vi åt ost-skink och broccolipaj sedan fika vi och åt tårta. Så ringde det på dörren och det var ett blomsterbud som visa sig vara min vän och kollega Ann! Hon kom med en helt underbar bukett från barn och föräldrar från förskolan!
Efter ett tag ringde det på dörren igen och där dök min yngsta syster Ulrika upp med en bukett! Ännu en gång ringde på dörren och min äldre syster Ann-Sofie stod där även hon med en bukett!!!
OJOJ, vad uppvaktad jag blev, är så nöjd och tacksam, vilken fantastisk födelsedag :-) Min lägenhet är fylld med vackra blomster :-)

Dagen innan den 2 maj fick jag ett samtal från Mora, de skulle ju komma ner och hälsa på nu i maj. Nu visade sig så att min vän Mats hade blivit inkallad till njurtransplantation så de fick ställa in resan. Nu går jag bara och väntar på att de ska höra av sig igen hur det gått, för det lova de att göra. Mina tankar finns där och jag hoppas verkligen det går bra, han har ju väntat så länge på detta, flera år.

Har varit på förskolan och hälsat på igen, lika härligt att träffa alla barn och kollegor igen. Jag blir så glad av alla kramar och barn har sådan energi, bara att titta på dem så fylls jag av den.

Igår var vi en tur till Liseberg, bäst att passa på medan man mår hyfsat. Fint väder var det och vi gick väl runt där i 2½ timma. Lite folk när vi kom men massor när vi skulle gå därifrån.

Vad mer har hänt ....... jo det är en duva som tycker att min ampel på balkongen är bekväm och antagligen vill bygga bo där. Första morgonen jag hörde det kurrande ljudet var de två duvor, honan hade gottat ner sig bland mina blommor och hanen satt bredvid och putsade henne. Tyvärr blev de skrämda när Hansi skulle fotografera dem . Honan har återkommit några gånger men inte hanen, till slut lyckades vi fånga henne på bild i alla fall. Men de får allt hitta sig ett annat ställe för på min balkong får de inte bo. Måste bara tillägga ett foto, jag lyckades fånga båda på bild idag (9/5)

Idag (8/5) gick vi poängpromenaden, perfekt väder, sol och lite fläktande vind. Nu får vi se om någon av oss lyckas vinna. Hansi hämtade ut sin vinst från förra gången, en påse med lite specerier i, inte illa och allt är ekologiskt :-)

Har fortfarande inte hört något från Mora så jag får anta att allt är bra!