måndag 27 juni 2011

Midsommar mm!




Nu är även midsommarhelgen över och många börjar sina semestrar.
Jag firade en väldigt trevlig midsommar hos min syster Ann-Sofie.
Vi åt gott även om metallsmaken i munnen förstörde mycket så fanns det en del "gobitar" att njuta av.
Trevligt sällskap var det framförallt och till och med lite lekar ute i trädgården.
Vädret var väl si så där, ingen värme men heller inget regn, maten fick vi dock förtära inne för det blåste så mycket.

På söndagen firade vi Hugos 1-års dag :-)
Mycket folk men det var en härlig dag med många skratt tillsammans med Hugo.
Det var underbart att se när han skulle äta sin första tårtbit här i livet och med egen sked. Han njöt till fullo och den sysselsatte honom en lång tid, bären på tårtan var det godaste.
Ballongerna var också en höjdpunkt och en massa fina presenter fick han.

Idag är jag helt slut efter helgens festande så jag ska bara ta det lugnt.
Inga större planer för veckan mer än att jag ska träffa mina vänner och kollegor på onsdag :-)

onsdag 22 juni 2011

5:e behandlingen

Kort halsband med hängen gjort av muranopärlor, bergkristall och glaspärlor. Armband i glaspärlor och begrkristall allt i rosa och glasfärg.(SÅLT)
Kort halsband i grått och armband med sötvattenspärlor och silverfärgade metallpärlor.
Kort halsband med röda sötvattenspärlor och silverfärgade metallpärlor.
Vitt kort dubbelt halsband och armband med sötvattenspärlor.
Längre halsband med silverfärgad kedja och gröna snäckskal och små grön/svarta pärlor. Armband i gröna snäckskal. (SÅLT)




Så var näst sista behandlingen avklarat och allt gick jättebra men jag är så trött nu, har somnat vid datorn ett antal gånger :-)

Innan nästa behandling ska jag in på skiktröntgen, då får jag dricka en "go" drink innan....usch nä så värst god är den inte tyvärr. Sedan är det en massa blodprover som ska tas. Den 11/7 läggs jag in för undersökning i narkos och dagen efter om jag inte kan få den samma dag som undersökningen (hoppas, hoppas) tar jag den sista cytostatikabehandlingen och så är det bara att vänta och se vad de kommer fram till.

Lägger ut lite fler halsband som jag det kommer säkert några till sedan.

tisdag 21 juni 2011

Trevlig midsommar!


Vill önska mina bloggläsare en riktig trevlig midsommar även om den inte verkar bli så varm.
Njut av ledigheten om ni har någon och ha det så skönt ni bara kan .

Själv ska jag fira den hos en av mina systrar, hon är nyopererad och jag har en av mina sämsta dagar men vi ska nog se till att få firat lite ändå, alla andra får väl jobba extra mycket :-)

fredag 17 juni 2011

Halsband!




Många järn i elden har jag denna veckan och det känns i kroppen och i knölen som har värkt en hel del. Ska ju hinna allt tror jag när jag mår som bäst.
Tyvärr fick jag avstå från att gå ut med arbetskompisarna, kroppen sa ifrån och då är det bara vila som gäller.

Några halsband har jag gjort, håller på att göra åt mina sista pärlor sedan är det slut på halsbandstillverkningen. Ser ni något ni vill ha är det bara att säga till :-) Det kommer fler längre fram. (Obs! Det gråa i mitten är sålt :-)

Jag har fått fortsatt sjukskrivning till den sista augusti sedan hoppas jag att jag är tillbaka på jobbet.

måndag 13 juni 2011

Bra veckan!




I helgen var vi på kalas, det var min yngsta systers ena dotter som fyllde 14 år.
Soligt och fint var det som tur var eftersom de bor i hus med stor trädgård så kan man utnyttja den till fullo. Födelsedagsbarnet verkade nöjd med sina presenter och sin dag.

Nu börjar min bra vecka som jag kallar den, det är nu jag mår som bäst, bättre och bättre för var dag tills nästa behandling sker.
Det blir fullt upp, det är så mycket jag vill hinna med.
Idag ska jag upp till förskolan på avslutningsfest, igår och nu på förmiddagen har jag målat på ett lakan som ska vara till Hugos kalas, jag ska in till stan och handla presenter, ska till perukmakeriet, fika med en kompis, ut med jobbet och äta, ta mellanvärdesprov, ska fixa en hemlighet, baka om det finns tid och får jag tråkigt har jag alltid mina pärlor, broderi och läsning. Så ni som undrar om jag har tråkigt när jag är hemma själv och är sjukskriven behöver inte undra längre, jag har alltid något att sysselsätta mig med, ska hinna med vardagliga ting också och vila. Så denna veckan kommer väl gå rasande fort och jag njuter av varenda sekund jag mår någorlunda bra :-)

söndag 5 juni 2011

Tjörn





Vi tillbringade en ljuvlig lördag ute på Tjörn. Strosade omkring en stund i Skärhamn och fotograferade lite. När vi blev fikasugna åkte vid ner till badplatsen i Stockevik och hittade ett mysigt ställe uppe på klipporna. Det var varm men det fläktade skönt och fikan smakade underbart gott, det är något visst att sitta ute vid havet och äta , allt smakar så mycket bättre :-)

lördag 4 juni 2011

Botaniska trädgården





Fredagen kom med underbart väder och vi bestämde oss för att besöka Botaniska trädgården. Jennie och Hugo följde också med. Vi gick dit för att se det berömda Näsduksträdet, har aldrig lyckats se det innan. Nu fick vi se det det i full blom men det var svårt att fotografer det, Rhododendrerna blommade också så vackert.

Efteråt följde Jennie och Hugo med hem och fika och vi fick se en snutt av Hugos nya dans. Försökte filma hans "pingvindans" med kameran men det var lättare sagt än gjort. Som vanligt är ju att när kameran kommer fram så slutar Hugo med det man vill fånga på bild eller foto. Han ser i alla fall för hejig ut och tar i som sjutton med armarna när han håller takten till musiken, ett litet smakprov får ni här på mormors underbara söta älskling :-)

torsdag 2 juni 2011

4:e behandlingen!




Har haft sådan baklust nu veckan innan behandlingen, har använt lusten till att baka till Hugos kalas som komma ska. Det blev hallongrottor, skrynklor och kolakakor (de glömde jag fotografera), det kanske blir något mer senare om andan faller på igen :-)

Till mors dag bakade jag en jordgubbstårta som jag tog med upp till mamma. Två av mina systrar kom också dit, Hansi, Jonas, Hugo och Jennie var med.
Vi hade köpt blommor till mammas balkong så nu är där jättefint.
Själv fick jag en spann med mycket saker i som jag tycker om av mina barn. De hade verkligen tänkt efter vad deras mamma gillar, badsalt, badsvamp och fotpeeling till det härliga badet, vitt vin, goa teer och iskubsform! Tack mina underbara fantastiska och gulliga barn. Älskar er <3

Nu är 4:e behandlingen avklarad, bara två kvar!!!!
De tog bort sista påsen helt så jag slapp allergireaktion denna gång, klarar mig tydligen utan den och får lite starkare av den första istället. Tack vare detta så blev jag klar en timma tidigare vilket var härligt.

Så börjar eländet igen med sömnsvårigheter, fick väl bara ett par timmars sömn den första natten. Mellan 2.45-5.30 satt jag uppe och kolla tv, Magnum b.la en gammal deckarserie från 80-talet men ändå kul att se, kallas nostalgi :-) Det är tack vare cortisonet jag får svårt att sova, även under dagen blir det svårt att sova fast jag är trött. Nu börjar även den förbaskade metallsmaken och ledvärken sätt igång, bara att stå en vecka så börjar det bli bättre igen.