tisdag 12 juli 2011

6:e och sista behandlingen!


Måndagen var jag inne på sjukhuset 7,15. Anmälan sedan direkt till rummet för ombyte och inkoppling av dropp. 7, 45 kom vaktmästaren och körde mig till operation för undersökning.
Där blev det tyvärr lång väntan, satt i sängen och titta, ingen radio, inga tidningar, klockan 11 var det äntligen min tur.
Det sista jag kom ihåg innan jag somnade var att jag fick ett par hörlurar på mig.
Efter en halvtimma var jag vaken igen och fick åter ligga och vänta på vaktmästaren denna gång, klockan 13 var jag uppe på rummet igen.

Fick lite mat, det var gott hade ju inte ätit sedan 16.00 dagen innan.
Så var det dags för samtal med läkaren. Allt var okej men jag har lite lågt blodvärde. Det blir operation inom 4 veckor, de vet inte om de kan ta bort tumören eller bara en del av den förrän de har öppnat mig så det är bara att hoppas på det bästa. Det kan bli strålning efteråt också, ja vi får väl se. Skiktröntgen hade de inte tittat på än :-(
Jag fick min sista cellgiftsbehandling på eftermiddagen, det kändes skönt ( firade de med glass sent på kvällen när jag inte kunde sova)

Nu är det bara att vänta på kallelsen men under tiden ska jag njuta ett par veckor i stugan vi hyrt.

Mini semester :-)











Så bar det av mot Nusnäs i Dalarna torsdagen den 7 juli. Fint väder var de det och mina förväntningar var stora, nu jag skulle äntligen få träffa min älskade Hobbe igen. Skulle han han komma ihåg sin matte?

Vi rastade på ett par underbara bara ställen på vägen upp, Tossebergsklätten i Värmland kan varmt rekommenderas, vilken utsikt den bjöd på!
Väl framme vid huset där Mats bor fanns det ingen hemma förutom en skällande och gnyende hund i fönstret men han kunde ju inte öppna. Fönstret stod lite på glänt så jag kunde nå att hälsa på Hobbe och fick till och med en liten puss. Vi lämnade en ledsen hund och åkte iväg till stugan vi skull bo i, ingen hemma där heller!!!!!
Jag hade ringt till alla tänkbara och till slut hörde Berit av sig som vi ska låna stugan av, de var inne i Mora och handla och skulle komma om en stund.
Vi åkte tillbaka till Mats hus och bara efter ett litet tag dök han upp. Han ligger inne på lasarettet över nätter för han har en svår infektion och får antibiotikabehandling.

Tala om tok glad hund när han väl fick komma ut och hälsa och det var ingen tvekan om att han inte kände igen mig. Han hälsade glatt på alla och ville bli kliad och jag blev överöst med pussar.
Under alla dagar jag var där så släppte han mig inte ur synläge, han vägrade att lämna mig och gå med någon annan, det kändes gott i hjärtat samtidigt som det var extra svårt att lämna honom. Hobbe har det i alla fall toppen bra där han är, härlig miljö och många som bryr sig om honom.

Vi gjorde några härliga utflykter, fäbodarna i Skräddar Djurberga, Mora, Dalhalla. Långbryggan i Rättvik, skolcafét i Nusnäs, dalhästtillverkningen och promenader ner till Siljan.

Vi bodde mysigt i Berits bagarstuga som ligger granne men Dalahästillvekningen. Dagarna var varma och soliga, det kom regn och åska men det var på kvällen när vi satt inne och myste. Som vanligt gick dagarna alldeles för fort när man har det så bra men jag hoppas på att kunna återvända. Är så glad att jag fick uppleva det här det gjorde mig gott :-)

fredag 1 juli 2011

Sista halsbanden!


(SÅLT)

(SÅLT)



Nu lägger jag ut bilder på de sista halsbanden jag gjort!!!!!!!!!
Bara höra av sig om ni är intresserade av något :-)