torsdag 5 juli 2012

Juni

Jaha så ska jag ta och blicka tillbaka och se vad denna månad har burit med sig.

Resan till Kreta var helt underbar. Ingen nervositet inför flygningen som bara innebar en härlig upplevelse.
Jag hade tur som fick fönsterplats ner, kul att se allt så pluttigt så där från ovan.




Hotellet var ett mysigt lägenhetshotell med balkong med "lite" havsutsikt, om man titta lite åt sidan :-) Pool utanför och 100 meter ner till havet, bättre kunde det inte bli.

 

Jag njöt verkligen allt nytt jag kunde upptäcka, stora palmer för att inte tala om en del blommande krukväxter man haft hemma som här växte lite varstans och så stora sedan, wow!
Härliga stränder fanns det naturligtvis där vi tillbringa en hel del tid. Och tänk jag badade varje dag även om om det inte var så jättevarmt i vattnet. Vilken färg vattnet hade, klart och fint och härlig sandbotten och inte en skymt av äcklig tång eller maneter.







En heldagsutflykt med buss runt Kreta blev det en dag, typiskt nog glömde jag kameran på hotellrummet , vad arg jag blev på mig själv.
Vi besökte bergsbyar, en stad, ett kloster, en ravin, det var mycket att ta in på en dag men det var en obeskrivlig upplevelse. En eftermiddag/kväll besökte vi staden Chania där det var lite mer liv och rörelse. Mycket god mat fick jag också smaka på under den här veckan. Temperaturen låg på ungefär 26 grader förutom sista dagen då den gick upp till 32. Något jag verkligen uppskatta var de mysiga stunderna tillsammans med mina systrar och de samtal vi hade, både allvarliga och roliga, så kul att dela minnen från vår barndom. Men denna veckan gick tiden verkligen fort och det var dags att resa hem till Sverige igen snabbare än man anat. Hade i och för sig längtat mycket efter min Hansi och det var härligt att få krama om honom igen. En underbar bukett med rosa rosor stod i köket när jag kom hem, tack älskling de var otroligt vackra och stod fint i sin vas i 2 veckor. Nästa resa ska vi göra tillsammans Hansi, vi får väl se vart det bär iväg då. Även ett stort och hjärtligt tack till två av mina fantastiska systrar, speciellt Ann-Sofie som såg till att den här resan blev av.

 

Juni månad har inte burit med sig så fint väder här i Göteborg det har varit ganska kallt tyvärr. Midsommarhelgen regnade bort men firade gjorde vi ändå och ute satt vi fast altanen var övertäckt med presenning och infravärmen sattes på  under kvällskvisten. Trevligt hade vi och humöret var ändå på topp så vad gjorde väl det.
Min lilla prins fyllde 2 år denna dag och vi sjöng för honom men hans stora kalas hade vi nu i helgen :-)

 










Och i början av juni fyllde Clara 15år,  min yngsta syster dotter :-)

Ett himla kalasande hela tiden :-D


Snart börjar semestern och den börjar med en vecka i Dalarna!