Jag har fått en hel hög med recept efter LCHF metoden, tänkte jag skulle lägga ut dem här vartefter jag prövar dem. Det första receptet blir färsfylld aubergine. Lättlagad var den och ganska god påminner lite om lasagne och framförallt var den väldigt mättande. Nästa gång jag gör den ska jag se till att ha sallad hemma för det saknade jag det behövs något som bryter lite.
Köttfärsfylld aubergine med ostsås
För: 4 personer
Tillagningstid: 15-20
LCHF-kost
Ingredienser
2 auberginer
600 g köttfärs
Olivolja
Smör
2 msk tomatpuré
Salt
Svartpeppar
2 tsk timjan eller annan kryddört
Sås:
4 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
2 msk philadelphiaost
200 g riven ost
Salt
Vitpeppar
Beskrivning
Dela en lite större aubergine på längden och gröp ur innehållet med sked. Tärna innehåll och stek
det i olivolja och lägg åt sidan. Stek även skalen lite grann.
Stek köttfärsen i smör. Lägg i det stekta aburigineinnehållet. Låt smälta ihop lite. Tillsätt tomatpuré
och krydda.
Ostsås:
Koka ihop grädde och philadelphiaosten och tillsätt CF, låt koka upp och tillsätt den rivna osten.
Smaka av med vitpeppar, salt kanske finns så det räcker i osten.
Fyll aubergineskalet med köttfärsen varvat med ostsåsen. Gratinera i 225 grader varm ugn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar