måndag 30 november 2009

basilikabakad laxfilé

Så var det dags för en ny rätt.
Jag var hungrig och åt två portioner och är nu riktigt mätt. Jag saltade en aning för mycket annars var rätten riktigt god, och här kommer receptet:

Basilikabakad laxfilé
För: 4 personer
LCHF kost

Ingredienser
4 bitar á 150 g laxfilé

1 stor kruka basilika

2 dl olivolja

2 klyftor vitlök

4 dl riven ost

Salt

Peppar

Smör att steka i
Beskrivning
Mixa olja, basilika, riven ost och vitlök. Smaksätt med salt och peppar.

Krydda laxen med salt och peppar, stek den hastigt i smör, lägg den sedan i ugnsfast form,
skeda över rikligt med basilikamixen.

Tillaga i 150 gradig ugn i ca 15 minuter.

Lägg upp och häll över den överblivna basilikamixen runt laxen.

Servera t.ex. med blomkålsmos.

lördag 28 november 2009

Snart första advent



Imorgon är det första advent och det var dags att hämta ner ljusstakarna från vinden och placera dem i fönstret.
Jag fick besök idag av min syster Marie och hennes Håkan, han hade sin samojedhund Ylva med sig. Vilken vacker hund, lugn var hon också och hennes husse var mycket trevlig, det var första gången jag träffade dem.
När de gått kom Jennie hit, hon hade det tråkigt hemma, Martin skulle gå på hockey. Jag hade tvättstugan denna kväll och hon var snäll och hjälpte mig där. Fast jag blev mäkta irriterad när någon snott mitt torkrum, nu stod jag där med en hel hög blöt tvätt. Mitt hem ser för tillfälligt väldigt stökigt ut, jag har fått hänga tvätt här inne överallt.

Jerry Williams


I torsdags var jag på Rondo och såg Jerry Williams. Det var bra drag och mycket rocken roll naturligtvis. Tänk vilken energi han har och att han orkar. Härlig scenuppsättning och fantastiska dansare. Extra drag blev det i publiken när de mest kända låtarna dök upp som t.ex. "I can jive". Mats Lagerwall från gruppen Boppers var med och körade, han gjorde även ett eget nummer. Tiden gick fort och Jerry gjorde två extra nummer.
En kanontrevlig kväll som var härlig att få uppleva.

onsdag 25 november 2009

LCHF

Jag har fått en hel hög med recept efter LCHF metoden, tänkte jag skulle lägga ut dem här vartefter jag prövar dem. Det första receptet blir färsfylld aubergine. Lättlagad var den och ganska god påminner lite om lasagne och framförallt var den väldigt mättande. Nästa gång jag gör den ska jag se till att ha sallad hemma för det saknade jag det behövs något som bryter lite.


Köttfärsfylld aubergine med ostsås


För: 4 personer
Tillagningstid: 15-20
LCHF-kost

Ingredienser
2 auberginer

600 g köttfärs

Olivolja

Smör

2 msk tomatpuré

Salt

Svartpeppar

2 tsk timjan eller annan kryddört

Sås:

4 dl crème fraiche

2 dl vispgrädde

2 msk philadelphiaost

200 g riven ost

Salt

Vitpeppar
Beskrivning
Dela en lite större aubergine på längden och gröp ur innehållet med sked. Tärna innehåll och stek
det i olivolja och lägg åt sidan. Stek även skalen lite grann.

Stek köttfärsen i smör. Lägg i det stekta aburigineinnehållet. Låt smälta ihop lite. Tillsätt tomatpuré
och krydda.

Ostsås:

Koka ihop grädde och philadelphiaosten och tillsätt CF, låt koka upp och tillsätt den rivna osten.
Smaka av med vitpeppar, salt kanske finns så det räcker i osten.

Fyll aubergineskalet med köttfärsen varvat med ostsåsen. Gratinera i 225 grader varm ugn.

Tysklandsresan


Så var den stora dagen framme och Eira och jag klev på båten vid 18.30. Temat på denna resa var "skepp o´hoj" och vi fattade inte vad det handlade om förrän vi kom på båten, där stod det flera motorcyklar när man kom in. 80 % av gästerna på båten verkade tillhöra något motorcykelgäng. Vi hade i alla fall en supertrevlig resa, god mat och dryck, schopping, spel och lotteri, lite dans och till och med fint väder i Tyskland. Vi träffade trevliga människor och inga tråkiga incidenter hände det ända tråkiga var väl att resan gick alldeles för fort. När vi kom i till Sverige igen öste regnet ner, Peter hämtade oss vid båten och det var även han som körde ner oss på fredagskvällen. Ja så var det bara att åka hem och packa upp och vila lite, måndagen hade jag tagit ledig som tur var.

tisdag 17 november 2009

Snart fredag

Nu börjar det så smått närma sig Tysklandsresan och vad händer då? Jo jag får ett stort himla munsår som pulserar som bara den. Tänk att ett munsår kan påverka en så mycket. Jag gick i alla fall till Apoteket igår och köpte salva och plåster, nu ska munsåret få sig en omgång. Tala om att de tar hutlösa priser, en pytteliten tub salva kostade 106 kronor och 15 plåster 99, men jag måste försöka göra allt som står i min makt för att få ner det till på fredag. Resväskan står på bordet och jag har börjat packa lite, pengarna är växlade och på torsdag ska jag till torget för att inhandla en ögonskugga, sedan ska väl allt vara fixat och klart. Det ska bli så skönt att komma iväg, inga stora förväntningar utan bara komma bort ett tag. Kameran ska med och jag hoppas det blir några foton i alla fall!

måndag 9 november 2009

Måndag


Så var det måndag igen och en ny härlig arbetsvecka att se fram emot. Helgen gick alldeles för fort men så var det en mycket trevlig helg också. Har varit ute och letat lite efter ett kort silverfärgat halsband att ha på mig till Tyskland men jag hittade inget bra. Var det något halsband som jag tyckte gick an var det alldeles för dyrt. Till sist gick jag hem och rotade bland mina pärlor och länkar och efter ett litet tag hade jag tillverkat ett halsband som får duga, varför tänkte jag inte på det med en gång!

söndag 8 november 2009

Fars dag







Denna gråa höstdag kom Jennie och Martin och hämtade mig. Tillsammans med Peter och Jonas gav vi oss iväg på en poängpromenad. Vi startade från Kaverös lilla röda stuga, frågorna var svåra och vi får nog inte många rätt.
Efter promenaden åkte vi och handlade lite, sedan tog vi en fika hos mig. Vi åt frallor och tårta, där rök min hålla sig från sötsaker igen, varför ska det vara så gott?
Peter fick lite lotter i fars dags present.